Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: آغاز بزرگترین رزمایش نظامی آمریکا در خاورمیانه، رایزنی امیر قطر و بایدن درباره ایران، حمله موشکی ارتش یمن به اتاق عملیات امارات، نامه بایدن به کنگره آمریکا برای معرفی قطر به عنوان متحد خارج از ناتو و دیدار وزیر خارجه عمان با بشار اسد از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آغاز بزرگترین رزمایش نظامی آمریکا در خاورمیانه

رزمایش ۱۸ روزه دریایی دو سالانه با عنوان "رزمایش دریایی بین المللی (IMX / CE) ۲۰۲۲"‌ به رهبری فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی آمریکا در خاورمیانه آغاز شده است.

به گزارش پایگاه خبری نیروی دریایی آمریکا، در این رزمایش که در بحرین آغاز شد، ۹ هزار پرنسل و بیش از ۵۰ ناو از بیش از ۶۰ کشور و سازمان بین المللی فعال در منطقه حضور دارند.

"برد کوپر"، فرمانده فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده، ناوگان پنجم و نیروهای دریایی ترکیبی ایالات متحده گفت: این سطح از حضور شرکت کنندگان نشان دهنده عزم مشترک در حفظ نظم بین المللی مبتنی بر قوانین است. این یک فرصت منحصر به فرد برای افزایش ظرفیت‌ها و قابلیت‌های همکاری ضمن تعمیق روابط دریایی بین کشورها به شمار می‌رود.

این رزمایش در مقر ناوگان پنجم آمریکا در بحرین آغاز شد.

این رزمایش به مدت ۱۸ روز(تا ۱۷ فوریه) ادامه دارد و فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا آن را هدایت می‌کند.

برد کوپر فرماندهی رزمایش است و ناخداهایی از کشورهای پاکستان و انگلیس نیز معاونت فرماندهی را برعهده دارند.

این هفتمین باری است که این رزمایش از زمان تاسیس در ۲۰۱۲ برگزار می‌شود و محل‌های برگزاری آن در سراسر خلیج فارس، دریای عرب، خلیج عمان، دریای سرخ و اقیانوس هند شمالی هستند.

این رزمایش نه فقط بزرگترین مانور دریایی بین الملل در خاورمیانه بلکه بزرگترین رزمایش بدون سرنشین در جهان با بیش از ۸۰ سیستم کنترل از راه دور از ۱۰ کشور شرکت کننده است.

در جریان نخستین روز این رزمایش، سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد بحرین شاهد برگزاری آن بود و به درباره فناوری‌های بدون سرنشین و نحوه برگزاری این رزمایش توضیحاتی داده شد.

در این رزمایش بزرگ دریایی همچنین قرار است سیستم‌های بدون سرنشین و هوش مصنوعی در سناریوهای مختلف تمرینی مورد آزمایش قرار گیرند و در نهایت درس های آموخته شده را در عملیات های آینده در دنیای واقعی به کار برده شود.

نیروهای دریایی بین الملل حاضر در این رزمایش به چهار نیروی ضربت مشترک جغرافیایی به رهبری امارات، مصر، کنیا و عمان تقسیم می‌شوند. یک کارگروه ترکیبی به نام Task Force X نیز برای انجام بخش‌هایی از تمرین با تمرکز بر سیستم‌های بدون سرنشین و ادغام هوش مصنوعی ایجاد شده است.

رایزنی امیر قطر و بایدن درباره ایران

وزیر امور خارجه قطر در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره گفته مسئله برنامه هسته‌ای ایران یکی از موضوعاتی بوده که در دیدار امیر قطر با رئیس‌جمهور آمریکا مورد بحث قرار گرفته است.

دولت جو بایدن به شکست سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که دولت پیشین آمریکا علیه ایران به کار گرفت اعتراف کرده اما از انجام اقدامات لازم برای بازگرداندن آمریکا از آن مسیر خودداری کرده است.

اصرار دولت بایدن بر حفظ تحریم‌های دوران ترامپ، یکی از مهم‌ترین محورهای اختلافات در دورهای گذشته مذاکرات وین که با هدف بازگرداندن آمریکا به برجام انجام می‌شد را تشکیل می‌دهد.

حمله موشکی ارتش یمن به اتاق عملیات امارات

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، صبح امروز (سه‌شنبه)، از حمله موشکی به اتاق عملیات امارات و مزدوران این کشور در جنوب یمن خبر داد.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: «به لطف خداوند، یگان موشکی شامگاه دیروز (دوشنبه) توانست اتاق عملیات میدانی دشمن -امارات- و مزدوران آن در شهرستان عسیلان واقع در استان شبوه را با یک موشک بالستیک هدف قرار دهد که موشک دقیقا با هدف برخورد داشت و در پی آن، شمار زیادی از جمله عده‌ای اماراتی کشته و مجروح شدند». یحیی سریع در ادامه اضافه کرد که نبردها در استان شبوه از این اتاق عملیات مدیریت می‌شده است.

ارتش یمن طی هفته‌های گذشته از سه حمله موشکی و پهپادی به عمق خاک امارات خبر داده است. حملات ارتش یمن پس از آن علیه امارات عربی متحده از سر گرفته شد که «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفت‌و‌گو با شبکه «العربی» خبر داد: «معامله‌ای میان عربستان سعودی و امارات وجود دارد که به موجب آن، عربستان سعودی تمام استان‌های جنوبی یمن از جمله شبوه را به امارات تحویل می‌دهد و به ازای آن، امارات تمام ظرفیت‌های نظامی خود را همچون گذشته [در یمن] به کار خواهد گرفت».

البخیتی هشدار داده بود: «ما از اینجا به امارات توصیه می‌کنیم که به اقدامات تنش‌زای خود ادامه ندهد چراکه اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد. ما در وضعیت جنگی قرار داریم».

ائتلاف سعودی تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

نامه بایدن به کنگره آمریکا برای معرفی قطر به عنوان متحد خارج از ناتو

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همزمان با حضور امیر قطر در واشنگتن در نامه ای به کنگره اعلام کرد که قصد دارد قطر را به عنوان کشور متحد و همپیمان آمریکا در خارج از ناتو معرفی کند.

بر اساس اعلام کاخ سفید، رئیس جمهوری آمریکا در این نامه اعلام کرده این تصمیم را با توجه به کمک‌ های قطر به تلاش‌های آمریکا در حوزه فعالیت سنتکام و همچنین اهمیت تعمیق همکاری ‌های دوجانبه دفاعی و امنیتی میان دو کشور گرفته است.

 جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در دیدار با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در کاخ سفید اعلام کرد دوحه بعنوان متحد بزرگ و اصلی غیرناتوی واشنگتن خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در ابتدای این دیدار در کاخ سفید و در حضور خبرنگاران گفت: در یک سال گذشته، قطر نقش اساسی در تامین منافع بسیار مهم آمریکا داشته است. از تامین انتقال امن افغان ها گرفته تا حفظ ثبات در غزه.

وی تصریح کرد کمک به فلسطین، فشار بر گروه تروریستی داعش و مقابله با تهدیدها در تمام خاورمیانه از جمله نقش های قطر است.

بایدن گفت که ما در دیدار امروز خود در خصوص امنیت خلیج فارس و خاورمیانه (غرب آسیا)، اطمینان از ثبات در تامین انرژی جهانی، ادامه همکاری برای حمایت از مردم افغانستان و تحکیم همکاری تجاری و اقتصادی میان دو کشور گفت و گو خواهیم کرد.

رئیس جمهوری امریکا اعلام کرد شرکت هواپیمایی قطر قراردادی ۲۰ میلیارد دلاری با بوئینگ امضا کرده است که به ایجاد ده ها هزار شغل در آمریکا کمک می کند.

بایدن تصریح کرد به کنگره قصد خود را برای معرفی کردن و شناسایی قطر به عنوان همپیمان و متحد اصلی و بزرگ آمریکا در خارج از ناتو اعلام خواهم کرد.

متحد غیرناتو یا خارج از ناتو به گروهی از متحدان آمریکا اطلاق می‌شود که با نیروهای مسلح واشنگتن روابط راهبردی دارند اما عضو "سازمان پیمان آتلانتیک شمالی" (ناتو) نیستند. واشنگتن مدعی است اطلاق این عنوان به متحدانش برای آنها مزایای مالی و نظامی دارد.

دیدار وزیر خارجه عمان با بشار اسد

«بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر خارجه عمان امروز دوشنبه در دمشق با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار روابط بین سوریه و عمان و زمینه‌های همکاری دوجانبه دو کشور بررسی و اهمیت تلاش در زمینه‌های مختلف برای تقویت این روابط از طریق اتکا بر اصول و منافع مشترک و ایجاد شراکت دوجانبه در بخش‌های مختلف، مورد تأکید قرار گرفت.

بنابر گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، در این دیدار همچنین تحولات جهان عرب و منطقه و نیز مسائل دارای اهتمام مشترک بررسی شد و اسد به درک و دیدگاه متقابل دو کشور از مسائل و نیز نقش متوازن عمان و سیاست‌ها و اصول آن در قبال سوریه و حمایت از ملت این کشور در جنگ علیه تروریسم اشاره کرد.

رئیس جمهور سوریه در این دیدار که پس از دیدار وزیر خارجه عمان با همتای سوری او برگزار شد، گفت: چیزی که ما اعراب با کمبود آن مواجه هستیم، وضع اساس و اصولی برای روابط سیاسی و اجرای گفت‌وگوهای عقلانی مبتنی بر منافع ملت‌هاست همچنانکه تعامل با تغییر و تحولات در واقعیت و جوامع عربی نیازمند تغییر رویکرد سیاسی و تفکر بر اساس منافع و موقعیت ما در صحنه بین‌المللی است.

وزیر خارجه عمان نیز ضمن ابلاغ سلام و درود «هیثم بن طارق» سلطان عمان به بشار اسد بر مواضع ثابت عمان در قبال سوریه تأکید کرد و به نقل از سلطان هیثم گفت که سوریه رکن اصلی در جهان عربی است و سیاست‌ها، مواضع قدرتمند و شجاعانه آن باعث می‌شود که برای مقابله با چالش‌های پیرامونی، به سوریه امید بیشتری داشته باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر آیت الله صافی گلپایگانی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام اسرائیل عربستان مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر آیت الله صافی گلپایگانی اتاق عملیات امارات آمریکا در خاورمیانه رئیس جمهوری آمریکا بزرگترین رزمایش وزیر خارجه عمان قطر به عنوان خارج از ناتو بدون سرنشین بین المللی حمله موشکی عنوان متحد برای معرفی رئیس جمهور دریایی بین ارتش یمن امیر قطر بشار اسد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای مقام آمریکایی علیه ایران | لوید آستین: ارسال تسلیحات به اسرائیل متوقف شد

به گزارش همشهری آنلاین، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی افزود که ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل عملیات رفح متوقف شد و تصمیم نهایی درباره چگونگی سرنوشت این محموله نگرفته‌ایم.

رئیس پنتاگون ادامه داد: آمریکا به صراحت گفته است که اسرائیل باید غیرنظامیان را برای انجام یک عملیات نظامی درنظر بگیرد. آمریکا نمی‌خواهد شاهد یک عملیات نظامی بزرگ در این شهر باشد و تمرکز بر روی حفاظت از غیرنظامی‌ها است.

او مدعی شد: هدف کنونی ما در خاورمیانه محافظت از غیرنظامیان و سربازان ما و آزادی گروگان‌ها است. ما همچنان مخالف یک عملیات نظامی بزرگ در رفح هستیم.

وزیر دفاع آمریکا با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است. تعهد ما به اسرائیل قاطع است و از ۷ اکتبر تاکنون ما ده ها میلیارد دلار کمک به آن ارسال کردیم.

لوید آستین اضافه کرد: ما متعهد به حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود هستیم. ارتش اسرائیل نباید عملیاتی را آغاز کند که امنیت و ایمنی غیرنظامیان را درنظر نمی گیرد. ما در حال بازبینی تعدادی کمک امنیتی به اسرائیل در زمینه تحولات کنونی در رفح هستیم.

او همچنین گفت: ما به چندین کشور آفریقایی کمک می کنیم تا توانایی های خود را برای مقابله با تهدیدات تروریستی افزایش دهند و در تلاش هستیم تا توانایی هایی را برای حضور موثر در بسیاری از کشورهای آفریقایی توسعه دهیم.

به گزارش ایرنا، کابینه جنگ رژیم اسرائیل روز دوشنبه به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از روز سه‌شنبه بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است.

رفح از روز دوشنبه شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بست.

این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما رژیم صهیونیستی ادعا کرد که این پیشنهاد خواسته‌های ضروری این رژیم را تامین نمی‌کند.

به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، تاکنون نزدیک به ۳۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.

کد خبر 850524 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه آمریکا و اسرائیل ایالات متحده آمریکا خاورمیانه

دیگر خبرها

  • ادعای مقام آمریکایی علیه ایران | لوید آستین: ارسال تسلیحات به اسرائیل متوقف شد
  • ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است
  • نیروی هوایی ارتش امروز از هر زمان دیگری آماده‌تر است
  • عملیات پیچیده حمله به H۳ هنوز در جهان تدریس می‌شود
  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • حمله موشکی گردان‌های قدس به «سدیروت» و «مفلاسیم»
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • رزمایش اتمی روسیه با «تسلیحات غیر راهبردی»